Än en gång har jag hjärnsläpp...

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!Lycka till!

1. Vad heter du? Emma
2. Ett ord på 4 bokstäver?
Esso
3. Flicknamn? Ethel
4. Pojknamn? Emanuel

5. Yrke? Ekorrjägare

6. Färg? Elefantblå

7. Klädesplagg? Ellos-klänning

8. Mat? Eldig kyckling

9. Sak i badrummet? En tandborste

10. Plats/stad? Emmaboda

11. Orsak att vara sen? En jädrans röra

12. Något man skriker? Ett, två, tre!

13. Film? E.T

14. Något man dricker? Ekologisk mjölk

15. Band? Evanescence

16. Djur? Elefant

17. Gatunamn? Edwin Berlingsväg

18. Bil? Eskoda

19. Sång? Enter Sandman

20. Aktivitet med mer än 1 deltagare? Elefantridning

Får väl utmana några också; Milla, Johanna F, Johanna S, Linda.... Ja, eller, alla kan väl lika bra göra den :)

Nu ska jag återgå till pluggandet i väntan på att min experimentlunch ska bli klar.. spännande

puss


Utmanad... och har inget bättre för mig...

1. 4 TV PROGRAM JAG BRUKAR SE: CSI, Criminal Minds, 2 ½ män, Ceasar - the dog whisperer.

2. 4 SAKER JAG GJORDE IGÅR: Åkte tåg, drack 2 öl, skratta så jag fick ont i magen, pussades.

3. 4 SAKER JAG LÄNGTAR TILL: Ny lägenhet, Paris, att skolan ska bli färdig och jag har jobb, Marias 25års fest på fredag.

4. 4 SAKER SOM STÅR PÅ MIN ÖNSKELISTA: Bli rik, få en diskmaskin, att alltid får vara lycklig, världsfred såklart.

5. 4 SAKER JAG TYCKER OM ATT GÖRA: Umgås med mina vänner, skratta, busa med vilddjur, festa.

6. 4 SAKER JAG AVSKYR: Ofrivillig smärta, ångest, trångsynhet, svamp.

7. 4 SAKER JAG ÅT IGÅR: Kräkmat på Kvilles, frukosmackor, hamburgare på BurgerKing, Kexchoklad.

Jag utamanar ingen speciell, förutom den som känner för det :) Puss

Får nog förklara....

Efter vissa kommentarer har jag insett att jag nog inte var tillräckligt tydlig i att det inte är mina åsikter jag skriver, utan endast en diskussion om hur det KAN vara.

Självklart är det så att bara för det ÄR så betyder det inte att det är RÄTT. Men fortfarande kan jag tycka något är fel som någon annan tycker är rätt och tvärtom. Exempelvis de bortgifta 10åringarna, självklart är detta något som jag tycker är fel, och jag gissar på att de flesta i den nordiska kulturen också tycker det är fel, men det betyder inte desto mindre att det i andra kulturer anses rätt. Ingen är opartisk i dessa diskussioner då vi alla ser saker ur vårt eget synsätt och med influenser av vår egna samhälliga kultur, så jag menar endast att det kan vara svårt att veta vad som är definitivt fel och vad som är uppbyggt av samhället att vara fel. :)

Självklart kan detta övergå till en oändlig diskussion, men jag får säga att L:s förtydligande om att sålänge ens sexuella motivation inte skadar någon annan, så är den OK. :) Inlägget är helt enkelt ett annat sätt att se på det utan att direkt klassificera personer  som dåliga för att de inte tycker, känner och tänker likadant jag och du.... Det finns många aspekter liksom...

Nu ska det fixedixas inför Göteborg :) Ses i vimlet! ;)

Just det!

Var ju och åkte skidor i fredags. :) Jag o R i Vallåsen... Massa skoj, och fantastiskt väder :D


Första gången någonsin i pjäxor. Och ser ut att vara 100 meter längre än alla andra.


Första gången i liften, nervöst!


Ramling nr 279?? Lägg märke till de korsade skidorna och snöbyxorna.


Vi hade iaf tur med vädret!

  

Luringar!

Fick ett samtal förut idag från något utvecklingsföretag som ville ha deltagare till en 2-timmars diskussion om telefoni och bredband. Man fick mat + 400kr va första budet. Sen genom min ålder skulle jag hamna i en lunchgrupp vilket innebar lunch + 600kr, självklart ställde jag upp! :D fick svara på massa helkonstiga frågor i typ 20 minuter... Helt glad va jag över lättförtjänta pengar.... 2 timmar senare ringer de igen och säger att dom missade att se att Studerandekvoten redan va uppfylld!!! Vilket innebar att jag helt enkelt inte fick va med längre.. Attans jädrans pannkakor...

Tror det stämmer - lätt fånget, lätt förgånget.
Om inte annat så va det irriterande iaf...

Det där med sexuell motivation...

Först vill jag bara meddela att jag är helt emot pedofili och våldtäkter. Däremot är jag för homosexualitet, älska dem du vill osv.. Ni kommer att förstår varför jag förtydligar mig innan inlägget J Detta är alltså inte några fasta åsikter utan helt enkelt en diskussion i mitt huvud. Hur saker och ting kan tolkas och vara helt enkelt...


Alla människor har en sexuell motivation. Det innebär alltså typ vilken läggning man har. Om man är heterosexuell är den sexuella motivationen det andra könet, sen kan ytterliggare en motivation vara att man tänder på killar med exempelvis stora näsor. Ja, ni fattar det går att ha i princip vilken sexuell motivation som helst. Homosexuella tänder ju på människor av samma kön och så vidare. Då kommer vi till pedofilerna, dom tänder på barn. Våldtäktsmän/kvinnor är lite svårare att säga, men i detta inlägg tänder dom på makten och har oftast mycket aggressioner.


Om vi nu säger att en pedofil har utsatt något barn för övergrepp och åker fast för det. Då ska dom behandlas, dom ska inse att det dom gör är fel osv. men går det att behandla en sexuell läggning/motivation? För några år sedan (det händer även idag) var det ju dödsförbjudet att vara homosexuell och även dom skulle botas, men det går ju inte! Även om du har en viss motivation eller läggning så kan du ju ligga med andra som inte ingår i den här motivationen, men fantasierna finns ju kvar. Och de flesta vet att leva med hemligheter om sig själv är otroligt påfrestande, så det brukar ju inte hålla i längden ändå.


Vem är det som säger att vissa saker ska vara förbjudet men inte andra? Homosexualitet var som sagt förbjudet förut, men nu är det okej, varför? Det var okej förut att slå och våldta framförallt sina fruar, men nu är det inte så längre? Det fanns också dem som ville att sex med barn skulle vara okej för att inte negligera barns intellekt och barn också är sexuella, nu är det också förbjudet. Kommer även det här med pedofili att luckras upp och anses vara en ofrivillig sexuell motivation? Om ni som läser detta, finns det någon behandling som skulle göra att ni skulle ändra en sexuella läggning och i så fall hur?  


Det jag egentligen undrar är, går det att "behandla" pedofili? Är det en sjukdom? Eller är det bara samhället som säger att det är fel? Det finns ju samhälle där 10åringar blir bortgifta och det är helt ok där...?

Tål att funderas på!


En liten en..

Jag undrar ibland varför man säger att klockan är mycket, när den egentligen bara räknar ner tiden mot döden... Så egentligen borde klockan bli mindre, inte vara mycket...

Reklamer

Det finns många roliga reklamer.. en jag alltid skrattar åt är Kavli's, den med bebisen som provar räkost så sjukt ful unge.. haha! Sen finns det dom som bara passerar förbi utan att man märker det, kan ju inte ge exempel på dessa iom jag inte märkt dem... Sen finns det de jag verkligen inte riktigt förstår, som Actimels... Hon i reklamen säger att det är mörkt när man går till jobbet och mörkt när man går hem, ja jag är med på det.. Jäktiga dagar och så, ja jag är fortf. med. Allt detta kan då påverka ditt immunförsvar, jag förstår då att man ska dricka Actimel för att förbättra det... men VARFÖR står hon i regnet och dricker yoghurt? Kan hon inte göra det till frukosten? och om hon hade bråttom till jobbet, varför ställer hon sig inte under tak eller tar ett paraply? Är det så verkligen att man står och ser lycklig ut i ösregn på väg till jobb, vilket innebär att man jobbar i sjöblöta kläder hela dan och då bara måste hälla i sig sin yoghurt?

Jaja, Man behöver väl inte förstå allt.. Hungrig nu! Hejsvej

Blaha blaho

Det där med grannar alltså. Det är ju ganska uppenbart att jag inte direkt tänker på mina grannar med kärlek så att säga... Och inte blir det bättre! Sen typ halv 11 idag har grannarna ovanför spelat musik på galen hög volym, men inte så hög att jag hör riktigt vad det är, utan preeecis så högt att det irriterar, irriterar massa.. Dessutom har dom tydligen beslutsångest för den första timmen byta de låt efter 20 sek. HELA TIDEN! Till råga på allt så börjar dom jävlarna snickra också, och inte sådär lite gulligt med ikea möbler som tar 1 minut eller sådär sandpappra en vass kant. Nej, dom kör all-in och bankar, drar och kastar runt saker! Antingen har dom snickrat ihop något med SJUKT många spikar, eller så kan dom helt enkelt inte spika och använder 700 slag/spik.. detta pågick i kombination med den eviga dåliga musiken fram till ca kl 17 idag! ORKA! lägg er o vila, eller skaffa ett jobb för tusan så folk kan få plugga ifred!
Kanske borde bli sån konstig eremit (ingen kräfta då) och bosätta mig i en Gessle låt; på en sten, i en skog, vid en sjö.. eller bara första bästa ensliga grotta jag hittar där musik, rockband och snickrande finns! Ja, det skulle ju förstås lösa massa annat också.. blähäbloho!

Iaf idag har jag också varit lite nostalgisk.. Här ätit ngt jag åt när jag va yngre som är sjukt gott, men låter nog sjukt äckligt (inte smör/margarin då som jag åt som bääbis). Nej det va värmda lussebullar med mandelmassa på! MUMS!



Och som kvällsmat fixa jag pannkakor till Ns stora avundsjuka.. :P Lycka till själv förresten ;) Mums va det och kräkmätt är jag iaf!

RSS 2.0