Det här med att vara ute...

Va ute ikväll med tjejerna. Ganska precis hemkommen... Blir bara så förvånade, irriterad eller ja, vad nu som... Du vill ha honom, han vill ha dig, hon vill ha dig, du vill ha henne.. bla bla... Jag vill ha min R, ingen annan någonsin, så förstår inte vad folk snackar om. Tror hela världen vet om att jag har R. Men ändå ska det bli tjafs. Tjafs med folk som inte ens vet något om något. Iaf. Jag är bara glad över att mina flickor hade kul! :D Även om M blev alldeles för kalas full. men fan heller att det är mitt fel!! Jag har gjort mitt bästa, när hon försvinner iväg till DIG tar inte jag ansvar länge..

Tack o adjö! PUSS!

Det där med namn och ord...

Jaaa R, jag vet att du kommer säga emot mig efter detta. Men det skiter jag faktiskt i!

Självklart handlar diskussionen om man får säga negerbollar eller inte.. För mig är det negerbollar, det är endast ett namn på en bakelse/kaka. Ett ord blir inte negativt förrän man har negativa intentioner med ordet. Ordet neger i sig kan visserligen innehålla negativa intentioner men ordet negerboll (som ett sammanhängande ord) betyder något helt annat. Då borde vi sluta kalla acneutslag för finnar, för betyder det att alla finnar är finniga? Eller är finnar röda varelser med vit/gul klegga i?
Vi borde också ta bort prinsesstårtor (ja med ett S, för det är på svenska!!), tigerkakor och självklart finska pinnar. Nu tycker ni säkert jag är helkorkad. Men jag ska återgå till mina komplicerade intentioner...
Prinsesstårtor till exempel då, vad är en prinsessa? Jo en kvinna/tjej som bestämmer över andra. Prinsessor förr i tiden kunde styra hela län. Eller så var dom som "alla andra kvinnor" förtryckta och bortgifta av "alla elaka män" (som ni förstår ur ett feministiskt perspektiv). Är det då shysst att lyfta fram någon som styr och ställer över andra eller påminna om ett evigt förtryck? Vad tycker prinsessorna i världen om att deras titel missbrukas? Borde inte då alla titlar användas för rättvisans skull?
Så kommer vi till tigerkakan- Har någon frågat tigern om vi får använda dess namn? Och om kakan heter så för att den är randig, varför utesluta stackars zebran då? Långsökt? Som in i helvete! (tror ni förstår poängen lite, så jag fortsätter inte med finska pinnar).

Jag kan säga att någon är smart - både ärligt och ironiskt. Blir någon arg om jag i all ärlighet  kallar dem för smarta? nej, för det beror på de goda intentionerna!

För att försöka knyta ihop säcken lite utan att förvirra er allt för mycket med mina emellanåt tokiga tankegångar: Ordet negerboll (som helhet) är inte negativt, det är endast ett namn! Ordet neger betyder inte heller något negativt i dagens samhälle om det sägs av en person med goda intentioner. Detta hänger klart också på personen som tar emot ordet. Men för den som säger ordet är det inte negativt. Självklart kan samma ord (neger då, INTE negeboll) sägas med negativa intentioner, tyvärr. Man måste se ordet som helhet och inte hänga upp sig på bitar av ett ord. Det finns i så fall många ord man kan plocka isär för att det ska bli negativt. Människor t.ex, innebär det att kvinnor blir nertrycka för ordet Män finns med, men inte ordet Kvinnor??! Se ordet som helhet!

Kanske ni förstod något? Jag förstår iaf, betyder det då att jag är smart, i positiv betydelse alltså och att ni är smarta med en ironisk klang?

Mums!

Som man brukar säga; Jag va nykter imorse men nu börjar det ordna upp sig...! Fast nej, jag har ju förstås inte börjat dricka än.. Har en del som ska göras innan alkoholen ska intas... :)

Kan ju säga att musikaliska grannar är något jag ska undvika i framtiden. Visst nu va det inte Rockband som väsnades utan dom har såna där bongotrummer eller vad det heter.. och ett himla bankande på dem i kombination med cumbaya sånger leder helt enkelt till en frustrerad Emma.

Luktar gottit med vitlökskyckling i hela lägenheten nu :) Gjort en egen marinad och dränkt en kycklingfile i det och in i ugnen.. Hungrig!

Puss


Igen...

Ja återigen är jag urkass på att uppdatera! Fast har sina orsaker, förra veckan låg jag i influensa när jag inte yra runt och försökte klara av det jag åtagit mig såsom klassfest och pajbakning. Och jo även uppsatsseminarie gick av stapeln, gick faktiskt riktigt bra! Helnöjda :) Nu har vi fått Godkänt och är nöjda och glada till tusen :) I alla fall. Första feberfria dagen i Måndags spenderas i Lund genom nya kursen Barn och Unga. Ska bli spännande att se hur jag ska hinna allt! Men det löser sig, en sak i taget! Tisdag, onsdag och torsdag spenderades på Ven med de härliga människorna där! Härliga för det mesta, d.v.s när de inte rymmer från mig.. Men i övrigt har jag bara njutit och mått bra! :) Idag är det fredag och dagen har återigen spenderats i Lund. Nu håller jag på att pendla till tvättstugan, bara någon timme till sen är det VILA! Behöver minsann återhämta mig från veckan efter sjukveckan...

Har väl förekommit en hel del roliga diskussioner, funderingar och uttryck så bjuder på ett smakprov! (Blir konstigt när jag är seg på att uppdatera för de tappar sin poäng och inläggen skulle bli uppsats-långa).

Jag och El kom i alla fall in på en mycket givande diskussion förra torsdagen angående Snorkråkor. Otroligt men sant. Tror det var en kombination av feberyra (jag) och fylla (El) som frambringa denna urspårning. Vi förstod inte riktigt hur snorklumpar kunde bli snorKRÅKOR? Någon som har ett bra svar är välkomna att berätta. I alla fall så kom vi fram till att ett bättre och mer lättförståeligt namn skulle vara snoransamlingsklump/centrum. (om jag minns rätt). MM kan svara på det som första vittne till tokigheterna! 

Jag kan också berätta i förbi farten att mina grannar bredvid är på min svarta lista för evigt, precis som Rock Band. Så är det bara. 

I skolan idag var det diskussioner om lämplighets intervjuer till socionomstuderande istället för att gå på betyg. Först tänker man, Skitbra! För jag tror starkt på att även om du kanske inte har toppbetyg så kan du vara mer lämplig i yrket senare än någon med endast MVG. Men däremot gör hela mitt inre uppror mot att någon/några akademiska nissar ska sitta och hålla en halvtimmes intervju med en människa och avgör vad den människan kan eller inte kan. Det är som dödsstraff ju, vad ger dig rätt att bestämma så mycket över någon annan? (Som då inte är sjuk eller gjort sig skyldig till brott så att lagen bestämmer över dem och andra människor utövar lagen liksom.. ja ni fattar.) Och vem kontrollerar "lärarna" eller vilka det nu blir som bestämmer intagningen? och vem kontrollerar dem som kontrollerar intaget? Vem säger att ju de människorna är lämpliga nog att bestämma vem som är lämplig? Tänk en person som kommer in i ett litet rum med massa superutbildade människor och bara drömmer om att bli socionom. Nervös som attans, kanske ingen erfarenhet eller har en aning om hur man pratar, skriver och lever akademiskt. hur ska den personen kunna bevisa att den är rätt för yrket? Tänk om det är så att de som bestämmer helt enkelt inte gillar personen p.g.a kemi eller vad som, ska en dröm krossas för det? Nej det är svårt... Kanske fler praktik-tillfällen, en lite tidigare för jag tror att det är när du verkligen ser skiten där ute som du inser och andra ser om du är lämpad. Vad vet jag? 

Jag ska dessutom ta min stora idols citat. Stort citat, stor människa. MUMS! 

It's my way. 
No highway options. 
                                  -Vin Diesel. The Pacifier.

Nu blev det ett uppsats-inlägg ändå.

Men läs det bitvis över några dagar så återkommer jag så fort tid och ork finns!

Grattis förresten till M som fyller år idag. och självklart till J som fyllde år för ca 2 veckor sedan (kommer inte ihåg i skrivande stund om jag skrev det då) :)

PUSS

Veckorna

Tänkte gör det lätt för mig och helt enkelt skriva lite positivt och lite negativt...



Positivt
- Uppsatsen fick riktigt bra kritik, endast småfel som ska åtgärdas. :D
- Jag har full behörighet att söka sexologiutbildningen, Svenska B saknades inte!
- Klassfest imorgon
- Va en tur till Göteborg och Älski i helgen och tog det lugnt.
- Denna kursen är över snart, och ska börja nästa i Lund, spännande :)
- Ska jobba några dagar på Ven förhoppningsvis. :D

Negativt
- Grannarna bredvid har köpt Rockband, hatar verkligen det spelet. Det borde förbjudas!
- Jag är ruskigt förkyld, mår pyton och 1000 saker att ordna
- Jag kommer vara ruskigt förkyld även imorgon på klassfesten.
- Jag hittar ingen ny lägenhet
- Jag kommer inte plugga i Göteborg utan i Malmö istället
- Återigen, grannarna bredvid har köpt Rockband. (Så illa att det är värt att ta upp två gånger, så ja, J, JAG OCH MINA GRANNAR). :(

Nej, nerbäddningsdags nu.. fy bubblans. Duktig jag är iaf som lyckas få i mig 1,5 tallrik soppa.. :)

Tack o hej.


Haha

Undrar om det där med minskade antalet läsare stämmer på riktigt! Nu när jag har varit lite aktiv igen så har antalet sjunkit drastiskt.. haha! Det är roligt. Fast, klockan är ju inte så mycket. Kanske för tidigt för att dra slutsatser. Skoj är det i alla fall!  :)

Nu ska jag se om idioten som uppehåller tvättstugan på MIN tvättid har masat sig därifrån, annars blir det lite spionage för att hitta människan som bor på den andra gatan som vi delar tvättstuga med... Har ingen aning om hur det ser ut där liksom... Spännande... Måste ju hinna tvätta också! Gaah! Blir arg. Inte rätt tillfälle att hålla på att jäklas med mig... Inte för jag är så tuff egentligen, nog mest för att jag blir arg och frustrerad så det går ut över alla andra, och det tycker jag inte om.

Dags att gå!
Ciao

Förresten..

Det är intressant att se att min läsar-statistik har skjutit i höjden nu när jag INTE har bloggat.. Hrm, kanske bara ska skita i o skriva mer så läser många :) Lite annorlunda må jag säga...

Dessutom, J:s öde ö låter faktiskt mycket mer underbart än på länge. Har svårt för den Ön, fast det är  hatkärlek. Den är liten men naggande god typ... Kanske...?

Sluta nu!

Nu får det ju va nog med saker att tänka på? Eller kanske jag som inte ska bry mig så mycket.. men jag kan inte låta bli. Jag bryr mig om min vänner som har bekymmer eller mår dåligt av olika anledningar... Men det börjar bunkras upp nu så jag vet inte vem eller vad jag ska tänka på först.. Svårt att försöka trösta/hjälpa/förstå alla, speciellt när det faktiskt är omöjligt att ha tillräckligt med kontakt med vissa. Vill bara att ni ska veta iaf att jag tänker på Er och på era anledningar där ingen är lik den andra... Jag sitter här i min soffa om jag behövs. Liksom, jag funderar så mycket ändå så det är inte precis som någon stör. Älskar er alla och önskar bort allt hemsk som finns i världen!

Någon?

Någon som har koll på en öde ö, enslig grotta eller ett gigantiskt beboeligt träd man kan få låna på obestämd tid? Behöver rymma lite känner jag. Bort! Fast livet leker, det mesta av det i alla fall. Men tror man behöver komma bort för att orka leka med livet.

Jag ska försöka bli bättre (åter igen) på att hålla mig ajour här. Har varit fullt upp och jag har varit galet lat. Fet och lat. Men ändå.

Fått massa fina julklappar och stunder. :) Kommer snart tillbaka..

Puss och sånt

RSS 2.0