Sorry

Först och främst vill jag påpeka att det är väldigt sällan jag godkänner kommentarer. Kommentarer för mig är privata och jag uppskattar det med hela mitt hjärta (dom bra alltså) och just därför vill jag inte dela dem. Men som J:s kommentar som bara va klockren måste vara med. :)

Skulle ägna detta inlägget åt att beskriva en ny känsla. Navelkänsla kallas det, (jag har patent på det!), men känns inte lägligt att förklara närmare nu..

Tänker och bryr mig.

LOVE

Nu har jag kommit på det!

Jag vet varför barn är rädda för Tomten!!!

Ni flesta vet att jag anser att det är lite pedofil-varning på Tomten... jag menar, hur många gamla gubbar, som är utklädda klarar sig undan med att locka barn med godis och presenter? -"Hohoho! Kom här Lilla Lisa så ska du få sitta i Tomtens knä och äta en polkagris..." Riktigt misstänksamt.

Och man lär ju sina barn från början; Akta er för fula okända gubbar! Speciellt sådana som kommer och erbjuder godis och leksaker! Vad gör ni? Ni skall springa och skrika så högt ni kan!

Så kommer julen, och helt plötsligt vill alla vuxna att ungen ska gå fram till en ful, utklädd och okänd gubbe som erbjuder dem presenter. Föräldrar och släktingar hejar på; -"Se så lilla gumman, ge Tomten en kram och säg tack!" Ungen gallskriker av förtvivlan och försöker springa därifrån medan de vuxna puttar fram den, fotograferar som galningar och småler åt det stackars barnets förtvivlan. För ungarna borde ju fatta att Tomten är snäll.... !? Vuxna får faktiskt bestämma sig. Är fula, utklädda, okända gubbar snälla eller dumma? Ska barnen kramas med dem eller springa från dem? Tro fan det blir förvirrande... Aldrig jag ska tvinga barn att krama och tacka Tomten mer! Skrik och spring därifrån så kan jag andas ut igen och inse vilket smart barn som gör som det faktiskt blir tillsagt....


Nejmen....

Nu är det fan galet. Mina grannar ovanför är ju katastrof! Dom har hållt på och borrat, sågat, slipat och fan vet vad sen klockan 8 imorse IGEN! Deras lägenhet måste fan snart vara ursnygg för dom har hållt på såhär i några veckor nu... Dom låter mig alltså inte somna på kvällen/natten och dom ska dessutom väcka mig på morgonen! Jo javisst, jag skulle ju upp ändå men va fan.. Jag vill ju helst inte vakna av ljudet till en borrmaskin och ett jävla dunkande.... Jag vill vakna av fågelkvitter och med ett leende på läpparna. Grrr. Dom är nu mina minst omtyckta okända grannar. USCH!

Och inte nog med att dom övertar hela min lägenhet med sina oljud, dom beger sig också ut på balkongen så det ekar i hela kvarteret. Risken finns för om detta fortlöper att jag blir skogstokig och beger mig upp där med mordmotiv.. Synd att man får dåligt samvete över att ha ihjäl en fluga ens då.... Nej detta går inte. Frukost nu och sen iväg till urskogarna för lite lugn o ro...


Aschberg!!?

I natt ville jag ha Aschbergs nummer! Inte till Insider då utan det dära Grannfejd programmet. Detta hade nog varit det första programmet med en oskyldigt part! Jag ville inget annat än sova! Jag gjorde inget dumt!

Rastlös själ som jag är kom jag visserligen inte i säng förrän vid halv 2 tiden, till mitt försvar måste jag säga att jag i alla fall inte varit ute o svirat, utan endast befunnit mig inom lägenhetens fyra väggar i flera dygn! I alla fall, jag gick o la mig vid halv 2 tiden och messade med R som va ute o svira. Ungefär när CSI började inatt kl 02.10 så börjar det väsnas något sjukt från mina grannar! Trodde först det va dem brevid, sen trodde jag det va granne F, men det va det inte... det slutade fanimej inte väsnas och såsmåningom lista jag ut att det va dem ovanför! Har aldrig sett dem grannarna (Men hört att dom lever ganska ofta). Jaja, tänker att dom slutar väl snart och ligger och läser och försöke slappna av. Men NEJ dom slutar inte...

Arg som ett bi slänger jag på mig en morgonrock och beger mig ut i trappan. Lyssnar noga vid varje dörr utan att fatta vilken av de 3 dörrarna som dolde min för tillfälligt mest hatade granne. Jag är dålig på att lokalisera ljud redan men när man försöker lyssna på en dörr så ekar det redan i hela trapphuset, gör det hela väldigt svårt. Ner igen och på med kläder och jacka, för nu jävlar ska jag lista ut vem fan det är som väsnas, observerar dessutom att klockan är 03.50 nu. Ut på gatan och försöker spana upp mot fönstrena för att se var det lyser, är helt mörkt så kutar runt huset och spanar från andra sidan..Fanimej helt mörkt där också! Så in igen, och upp igen.. lyssnar som fan utanför lägenheterna och bestämmer mig för att gå mot dörr nr 2. knackar och knackar och knackar utan resultat.. och jag börjar bli rädd att jag valde fel dörr. Gör det förbjudna och glipar lite på brevinkastet och visst fan va det där oväsendet kom ifrån. Blir arg igen och plingar på grannens totalt mesiga ringklocka och det kommer en liten melodi.. Ut kommer en man jag aldrig sett och jag är förbannad sådär vid 4 på morgonen och säger att dom faktiskt får stänga av ljuder för jag kan fan inte sova osv osv... Han tittar på mig som jag är totalt dum i huvudet, säger ja.. säger tack och stänger dörren! AAAH! Men tyst blev det! :D Jag är lite tuff jag! ;)


Äckligt..

Varför ska dom där två människorna som spelar Wii vara så äckliga? Den där Wiifit plattan och snowboarden exempelvis... Varför ska dom stå barfota på den?!?! Och tydligen står dom alltid barfota på de där plattorna!  Är det inte lite sådär smittovarning på det? Med vårtor och svamp och annat äckligt? Det är ju som att ha oskyddat sex! USCH! Tänk er för ungdomar....

Bestämt!

Japp nu har jag bestämt mig för att nyårsafton kommer spenderas hos A och M, ska bli så galet roligt! :D Tydligen ska många från paintbollaget vara där och det brukar la bli bra... :) Åh ser verkligen fram emot Nyår nu, ingen mer jävla beslutsångest där inte. Nu ska jag och M få tummarna loss och hitta årets snyggaste nyårsklänningar också! ;) Jissus vad full jag ska bli ;) hehe..

Ska bara besluta mig om juldagen också, bara aningen beslutsångest där, får se vad som händer och sker runt knutarna helt enkelt. :)

Idag har minsann jag o Martina varit helt duktiga och pluggat. :) Nu ska vi bara knopa lite till själva och på onsdag är det dags för granskning.. hjälp! prestationsångest.

jippie, bara två ångest idag! :D

Nu ska jag byta tvätt, äta och plugga. Time to go...

Just det, smakprov ska ni få från pyjamaspartyt :)

  

Senaste.

Har några nya rön som måste ut. Lite få tankar och funderingar... men ändå...

Först har vi självklart ett omdiskuterat tema, Sagor. Jag har sagt det förut, dom är fanimej inte bra för barn. Sagor är ju från början till för att göra barn lydiga och duktiga... Först har vi ju pippi långstrump, vad gör hon? Visst hon är dörik, men inte snobbig (tummen upp). Hon sätter sig också emot socialtjänsten, vuxna vill hjälpa barn, göra att dom slipper vara utstötta men nej, prussiluskan (stavning?) är hatad och avskydd. Hon bildar gäng med de andra barnen så dom går ifrån familj och skola, hon har olagliga djur hemma? Hmm... Då kommer vi osökt in på Gullock som en ståup-komiker ikväll snacka om, hur trevlig och god är hon egentligen? Hon bryter sig in, eller nej, det va ju öppet så är ju bara olaga intrång. Hon äter upp andras mat och förstör andras saker??! får man göra så? NEJ! Vad är det vi försöker lära barn? Rätt och fel. Det är fel att ta andras saker, det är fel att göra sönder andras grejer och det är fel att gå dit man inte får gå.
När vi ändå pratar om vad folk sagt under ståupkomiken, förkylning, eller rättare sagt han prata om julhandel och att ungar springer och är snoriga och folk är förkylda och går och smittas. Men OK, om man flyttar julen till sommarn? hade det inte varit värre då, med tanke på att de allra flersta virus och bakterier trivs absolut bäst i värme? Fan jag kan inte lyssna på komiker som pratar emot fysiken... ja, och jag vet att jag tänker för mycket...

Julfest :)

Ja alla barn, nu blir det julfest/födelsedagsfest ikväll. Ska bli helt trevligt. :)

Söta M har varit här halva dan och hjälpt till att ställa iordning. Även mams o paps kom till Hbg idag med lite presenter (samt en som jag inte får öppna!! jissus vad nyfiken jag är). Mamma har också bakat kaka :)
Så nu är här super julpyntat. Mamma tog med sig massor med saker, herrejissus vad juligt här är...:P Allt utom julgran typ.. men det har jag inte plats med så vi får låtsas att här är en helt enkelt.. Kanske sku springa och köpa en wonderbaun... om jag nu inte fått ont i huvudet och mått illa av lukten... attans.. Får klara oss utan, om nu ingen är villig att ställa upp och låtsas vara lite granig....

Nej, ska försöka göra mig söt :)

Ciaoo

:)

Käre Gud,
Jag ber om visdom till att förstå min man, kärlek till att förlåta honom och tålamod för hans skiftande humör. För du vet Gud, att om jag ber om styrka, kommer jag att slå ihjäl honom!

AMEN


Pyjamasparty!

Ikväll gäller det tjejer! Alla hemligheter ska ut. ;)

Vin, tjejerna, spel... kan det blir bättre? :)

Förtydligande.

Namn-tatueringen längre ner på sidan är FALSK! Endast jag och MM som driver med Robobin lite.

Så... nu har jag sagt det igen...

:)


OCH!

Vad i H*E skrattar Svein åt? Fruktansvärt! USCH! Värre än Janice i Vänner.

Sämst..

Jag är nog sämst i världen på att uppdatera här så mycket som jag skulle vilja och behöva.. Har ju massa tankar och funderingar, dessutom händer en del saker som man skulle kunna upplysa folk om..

Just idag orkar jag inte gå in på tankar och funderingar då det finns för mycket att plocka ut, såsom Hur kul det egentligen är med Toffifee? Är det verkligen så kul som reklamen säger? Om du har två tärningar, vilket är svårast att slå av tal mellan 1 - 9? Jag är dock bombsäker på att 6an är lättast att få, på grund av att flest kombinationer kan bli sex. Jämfört med en 1a då. men är 1an eller 9an svårast? och på vilken plats kommer 2an? Varför SJ absolut inte kan hålla tågtider?  Ja, det finns många funderingar.

Händelser då? Ja, har inte varit hemma så mycket. Var i Gbg söndag - onsdag förra veckan, hem och vände - iväg till Tomelilla fredag- söndag.. och nu jobbade jag på Ven måndag - tisdag. Däremellan försöker jag har lite självdiciplin och skriva uppsats, går lite mindre bra, men sakta men säkert iaf.

Veckans Imp är R som lyckades hålla hemligt att han köpt skor till mig, en hel dag lyckades han va tyst :) Det är en stor bedrift må jag säga... Får se om jag lyckats skrämma iväg honom från julen också genom att berätta hur mysigt familjen brukar ha. Familjär? yeah right. Ska iväg imorgon och fixa sista delen till hans julklapp också. Gillar han inte det som tagit några veckor hittintills, och lär ta ett litet tag ännu att få klart så tänker jag fanimej behålla det själv. Eller möjligtvis sälja det och tjäna storkovan :)

På Lördag blir det fest. :) skoj, får hoppas några dyker upp bara ;) Är beställt bakfyllemat till söndagen av mams o paps också :D Perfa planering :)

 Min nya mössa. :) Snöbollig

Hysteriskt mycket skrattade jag och M åt detta. SÅ stort är inte willy:s.
 Och här har vi då hemlighetsskorna ;)

PUSS

Den nödvändiga olydnaden

"Som vuxna lär vi barnet att leva i den enklaste av världar, där säkerhet går före osäkerhet, där bestämda uppfattningar är bättre än motsägelsefulla, där känslan av förvirring ger ångest istället för att föda nyfiket sökande. Vi lär barnen cynism istället för klarsyn. Vi uppmuntrar maktfullkomplighet istället för ödmjukhet. Vi stoppar deras fantasi och kunskapshunger och säger: - Fråga inte mer - gör som jag säger.... En vanlig uppfattning om uppfostran är att vuxna ska visa konsekvens och enighet gentemot barnet. Men människor som inte får konfronteras med alternativa synsätt under sin uppväxt kan få det besvärligt senare i livet om inte andra människor bestämmer åt dem."

Instutionsskadad?

RSS 2.0