Tillbaka

på jobbet igen... Riktigt trött på att vara hemma, även om det tär på krafterna att jobba. Ganska stökigt idag också, vilket gör att jag bara blir mer trött och frustrerad. Jobbigt att tålamodet ryker snabbare när kroppen inte är med på noterna. Det är iaf skönt att inte gå hemma, hade aldrig pallat att vara långtidssjukskriven eller arbetslös för länge. Var ju arbetslös i ca 3 månader förut och klättrade på väggarna! Jag sökte in till kurser som jag började läsa, anmälde mig som frivillig på BOJ och skaffade en medryttarhäst att rida på.. :) Nu däremot när jag jobbar hinner jag inte med något. Tur att båda kurserna är avslutade (och godkända) och hästen kan jag nog rida bara jag blir frisk nog. men det får ta den tid det tar, sålänge jag klarar jobba så är jag nöjd än så länge.
Nu ska jag lägga mig i soffan o vila lite tills R kommer hem
Hejsvej

För att hålla koll

så tänkte jag ta en snabb resumé angående min hälsa och mående. Inget tycka synd om mig själv inlägg, utan bara för jag behöver skriva av mig och få ur mig allt.
Såhär börjar det...

1 april förra året hade jag tappat känsel i vänster kind och i vänster hand, beger mig till akuten efter ett par timmars väntan på att det ska släppa. Har kvar min bortdomning i ett par veckor och beger mig till och från sjukhuset för att utredas vad tusan det är som händer. Alternativen jag fick var; Hjärninfarkt, propp i halsvener eller MS. Någon hjärninfark var det inte, inte heller några proppar... det som kvarstår är MS, och det har jag ännu inte fått helt klart. Här står mer om den första dagen. Efter många besök hos massa olika avdelningar på sjukhuset blev jag i augusti, satt på väntan då de inte kunde ställa diagnos än. Ska antagligen in för nya undersökningar i april eller liknande.

Den 30e december förra året fick jag efter en ridtur väldigt ont i vänstra axeln och galen frossa. Det vägrade gå över så efter kontakt med sjukvårds rådgivningen fick jag åka iväg till akuten igen. Hade otroligt ont, speciellt när jag andades och skakade som ett asplöv. De tog de sedvanliga proverna men hade inte speciellt mycket feber och alla andra prover samt röntgen visade inget. Så efter ett par timmar på akuten fick jag åka hem igen med värktabletter och antiinflammatioriskt. Går och lägger mig för att vakna av att jag mår jättedåligt och det snurrar ordentligt i huvudet. Väcker R och beger mig till toaletten där jag kollapsar. Ambulans, akut, IVA och slutligen infektionsavdelningen blev min resterande vecka. kuljul! Det visade sig vara en akut massiv lunginflammation som ledde till blodförgiftning som i sin tur ledde till att min kropp hamnade i septisk chock. Var inte speciellt pigg om man säger så... Men det gick ju bra! Frisk blev jag och fick efter 2 veckor börja jobba halvtid och efter ytterliggare 2 veckor jobbade jag som vanligt igen :).

Har nu jobbat 1 vecka som vanligt, blev förkyld med feber, halsont och snuva i helgen. Åkte till jobb imorse men blev hemskickad då febern vägrade ge med sig (inget konstigt med det, alla är ju förkylda nu!). När jag väl kommer hem hittar jag ett brev från sjukhuset. Tänkte att det var mina remisser till ny MR-röntgen. Men nejdå, det var en ny kallelse! Tydligen så har det cellprovet jag lämnade för ca 2 veckor sen visat på cellförändringar på livmodertappen. Ja jag vet, jag vet.. Det är vanligt och oftast inget farligt med det: "förändringarna kan ibland vara orsakade av inflammation och är inte av allvarlig natur. I vissa fall kan det dock röra sig om ett ofarligt förstadium till livmoderhalscancer." 

Jag blir bara så trött. Hade det bara varit en sak som återkommit hade jag kunnat förstå det, men nu är det nya saker hela tiden. Att man ens blir förvånad? och jag vet att det finns många som har det galet mycket värre än mig, som ligger på sjukhus konstant och är i princip döende av oändligt mycket saker. Som sagt, detta är inget tycka synd om- inlägg, men det var jädrans skönt att skriva av sig. Blir väldigt trött och förstår inte riktigt varför det hela tiden kommer kaka på kaka...

Nej, nu ska det vara slutgnällt, det blev visst ett långt och tråkigt inlägg det här. Det kunde varit värre! Förhoppningsvis kan jag jobba igen imorgon, och alla andra dagar :) Och resten av detta året blir kanonbra och läskigt friskt! Ta hand om Er, mina vänner!

Såja

nu har det gått en tid igen...
Får väl börja från början. :)
Den alternativa nyårsfesten blev superlyckad! Så härligt och roligt det var... :) Det var många som kom, och många som stannade, alla var glada och snurriga :) Ska se till så jag får lite bilder att lägga upp här...
Mindre roligt var det att städa efteråt, men det gick, tog en hel dag men renare blev det...
Sen har nog det mesta rullat på. Började jobba full tid i måndags igen, skönt att kunna vara med och veta vad som händer hela dagen. Har känts lite hackigt när man kommit in mitt i dagen och inte riktigt kunnat följa upp tidigare händelser... men nu är jag igång igen! :) Är ju trött som attans, men det bättre det än rastlös...
I fredags var det Afterwork! Det va skoj! Träffades några glada över ett par öl på någon pub i Lund... Va mysigt och väldigt trevligt att träffas även utanför skolans väggar :) Och visst blev det säkert en öl för mycket, men vad gör det? ;) Hade inte ätit heller så kanske därför, men men... Slutade i alla fall med att H missade sitt tåg och mitt gick lååångt efteråt så Robin kom och hämta oss istället :) Blev till att stupa i säng sen, hungrig och dan.
Sen vart det lördag mitt i allt! Gick upp ganska tidigt, men kände mig sådär kry... Sov en timme på soffan innan fina E kom ner från Kungsbacka och hälsade på! :) Elin kom och mötte upp oss och vi begav oss till pulkanbacken och susade runt! Superkul! Värsta skidbacken är det och fort går det, hehe skoj!. Lurade även dit R och hans två kompisar som fick provåka.. Blev riktigt bra av det hela.. :) Begav oss hemåt och sedan vidare till Willys för att handla kvällens plockmat. Blev frukter, grönsaker, rökt skinka, rökt kalkon, rostbiff, dippor och ostbricka! Vilken lyx! Sen satte vi oss och frossa för fullt :) Tyvärr så kickade min förkylning in för fullt och jag blev ganska dabbig.. men en alvedon senare så överlevde man kvällen :) Trevligt var det iaf! (förrutom melodifestivalen som jag, efter nerröstning blev tvungen att se). :P
Nu har E åkt hemåt igen efter alldeles för kort besök! och det är slapp i soffan nu som gäller.. :) Senare kommer söta M och vi ska plugga danska till vårt sista prov imorgon! Håll tummarna för oss ;)
Puss!

RSS 2.0